nieuws

Minder sloop in wijken Roermond

bouwbreed

In de Roermondse wijken De Kemp/Kitskensberg worden minder woningen gesloopt en gebouwd dan aanvankelijk gepland. Het bouwvolume is teruggebracht van 657 naar 405 woningen. Het aantal te slopen huizen gaat van 180 naar 156.

Deze wijzigingen in het structuurplan zijn een gevolg van de bezwaren van bewoners tegen de sloopplannen. Ook wordt getwijfeld over de haalbaarheid van enkele bouwplannen.

Een bijkomend nadeel is de onduidelijkheid over het definitieve ontwerp van de A73-Zuid. Op het kruispunt van de Keulse Baan met de Sint Wirosingel en aan de Heutzstraat in de wijk Kitskensberg zie ment daarom voorlopig af van woningbouw.

Behalve sloop en nieuwbouw worden ook de doorgaande wegen heringericht. Zo komen langs de Kempweg winkelvoorzieningen en een wijkplein.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels