nieuws

Jorritsma betaalt voorlopig nog kosten steenzetting dijken

bouwbreed Premium

Minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) handhaaft dit jaar de voorschotregeling steenzetting zeedijken voor Zeeland. De bewindsvrouwe schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer.

Uit de brief blijkt dat zij er nog niet uit is of de Waterschappen zelf fors moeten bijdragen aan het verbeteren van de dijken die wel voldoende maar niet goed zijn. Enige tijd geleden bleek de steenzetting van veel zeedijken niet goed te zijn. Dit had te maken met de overgang van basaltzuilen naar betonblokken. Die bleken een totaal andere karakteristiek te hebben waardoor de dijken minder sterk waren.

De Zeeuwse Waterschappen hebben altijd gesteld dat V en W de kosten zou moeten dragen. De minister gaat nu overleggen met de Waterschappen en de provincies. Daarbij wil zij niet wachten op een onderzoek van de Unie van Waterschappen naar de financieringsstructuur van de schappen.

Reageer op dit artikel