nieuws

Hemelwater verdeeld via ‘lekke’ betonbuizen

bouwbreed Premium

In Sittard wordt een stelsel van waterdoorlatende betonnen rioleringsbuizen aangelegd. Als er veel regen valt, brengen deze buizen het overtollige hemelwater naar de rand van het nieuwbouwgebied Hoogveld. Het wordt dus niet afgevoerd via het gewone riool, maar toegevoegd aan het grondwater, dat daardoor beter op peil blijft. De buizen maken deel uit van een pakket maatregelen om het hemelwater in de bodem door te laten dringen. Particuliere woningen krijgen een percolatievoorziening in de voortuin en een deel van de openbare bestrating is van waterdoorlatende betonstraatstenen.

Hamanz Sittard BV voert de aanleg van de infrastructuur uit, als onderaannemer van Jongen BV te Landgraaf. De opdrachtgever is Hoogveld Sittard BV en de bouwcoordinatie is in handen van Math Twewessen BV te Schimmert. De zogenaamde Permeo-buizen worden geleverd door Gelissen Beton te Beek.

Reageer op dit artikel