nieuws

Gasleiding Argentinie aanbesteed

bouwbreed Premium

De aanleg van de gasleiding, die Montevideo en omgeving van Argentijns aardgas moet gaan voorzien, is gegund aan een consortium bestaande uit British Gas International en Panamerican Energy.

De gasleiding krijgt een capaciteit van vijf miljoen kubieke meter gas per dag en een lengte van ruim 200 km, waarvan bijna 45 km onder de Rio de la Plata. De totale kosten bedragen rond de f. 250 miljoen.

Het winnend consortium bestaat uit British Gas International uit het Verenigd Koninkrijk en Panamerican Energy, een bedrijf, waarin Amoco uit de VS: en Bridas uit Argentinie participeren. Elk neemt deel voor 40 procent en de Uruguayaanse staatsoliemaatschappij, ANCAP, krijgt de overige 20 procent. Het consortium verwacht in het jaar 2000 de gasleiding in gebruik te kunnen stellen.

Reageer op dit artikel