nieuws

Bouwkunde te weinig wetenschappelijk

bouwbreed

Het onderzoek aan de universitaire faculteiten Bouwkunde is niet altijd voldoende wetenschappelijk. Dat concludeert een commissie van de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten (VSNU). De faculteiten richten zich vooral op het opleiden van architecten. De resultaten daarvan zijn uitstekend, vindt de commissie. Maar er wordt te weinig wetenschappelijk ontworpen.

De TU Delft is van plan meer accent te leggen op ontwerpend onderzoek. Een voorbeeld is het onderzoek met als thema de ruimtelijke transformatie van Nederland, geleid door de Research School of Design and Computation (RSDC), in opdracht van de faculteit. Ook wil de TU Delft bereiken, dat Bouwkunde als wetenschapsgebied wordt erkend door de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Het onderzoek zou dan deels gefinancierd kunnen worden uit NWO-middelen.

Reageer op dit artikel