nieuws

Bouw noodbrug bij Kampen begonnen

bouwbreed

Ballast Nedam heeft donderdag met een drijvende bok de eerste brugelementen geplaatst voor de noodbrug over de IJssel tussen Kampen en IJsselmuiden. De noodbrug zal vanaf 7 juni in gebruik komen voor fietsers en voetgangers.

De oude stadsbrug wordt vanaf 24 april afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Dat is vanaf die dag aangewezen op de even ten zuiden van Kampen gelegen brug.

De noodbrug vervangt voor fietsers en voetgangers de oude stadsbrug die in een zeer slechte staat verkeert. Die brug valt onder de slopershamer en wordt vervangen door een nieuwe hefbrug. De kosten daarvan worden geraamd op ruim 33 miljoen gulden.

De nieuwe brug krijgt twee gescheiden rijbanen voor het gemotoriseerde verkeer, twee fietspaden en overdekte wandelpaden. Die wandelpaden lopen dwars door de vier torens van de hefbrug.

Reageer op dit artikel