nieuws

Betonvloer op palen met staalvezels en wapeningsnet scoort economisch goed

bouwbreed

Een vloer op palen kan tot 30 procent goedkoper worden uitgevoerd, als er gebruik wordt gemaakt van zowel een wapeningsnet als van staalvezels in het beton.

Dat is volgens Bekaert Nederland te Dordrecht gebleken bij de uitvoering van een vloer voor metaalfabriek J. Slagter te Groningen. Aanemingsbedrijf H. van Zijtveld te Brummen en vloerenbedrijf Vloertechniek-Oost CV te Rijssen voerden het werk uit. Bekaert heeft patent op het systeem aangevraagd, na een uitgebreid onderzoek aan de Technische Universiteit van Braunschweig in Duitsland. De staalvezelvloer op palen zou niet alleen economisch, maar ook technisch voordelen bieden. Staalvezels maken het beton taaier en beter bestand tegen stoten. Volgens Bekaert maken deze eigenschappen het systeem bij uitstek geschikt voor bedrijfsvloeren.

Reageer op dit artikel