nieuws

Beroep tegen uitspraak over verfreclame

bouwbreed

De Bouw- en Houtbond FNV en de Stichting Natuur en Milieu (SNM) gaan in beroep tegen de uitspraak van de Reclame Code Commissie over een reclamespotje voor de verf Flexa Zijdeglans van Akzo Nobel Coatings. De commissie verklaarde hun klacht ongegrond, omdat er “geen algemene regel is die adverteerders verplicht de schadelijke gevolgen van een product en eventuele voorzorgsmaatregelen aan de orde te stellen”.

FNV en SNM vinden dat daarmee voorbij is gegaan aan hun bezwaar dat het spotje het tegenovergestelde toont van wat de fabrikant in zijn productinformatie aanbeveelt. In het spotje wordt gedaan alsof Flexa Zijdeglans volstrekt onschadelijk is. Akzo Nobel Coatings waarschuwt in het etiket op de verfpot echter wel voor het inademen van de verfdamp en maant gebruikers goed te ventileren. De twee organisaties vinden dat misleidend en hebben beroep aangetekend tegen de uitspraak.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels