nieuws

Zoetermeer gaat de hoogte in

bouwbreed

Dynamisch, nieuw, modern, maar bovenal stedelijk. Dat is wat Zoetermeer nastreeft met de bouw van de woontoren in het hartje Stadshart.

Het gebouw gaat 64 meter ofwel 21 verdiepingen tellen en wordt daarmee met afstand het hoogste complex van het voormalige boterdorp. Wat de Resident van architect Graves is voor Den Haag wordt deze toren – ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau Kokon BV – voor Zoetermeer. Met andere woorden, het moet een herkenbaar punt worden dat van heinde en verre zichtbaar is. Ballast Nedam Woningbouw ontwikkelt het appartementencomplex dat ruimte biedt aan 76 woningen. De verkoop van de woningen, die tussen de f. 304.000 en f. 475.000 moeten opbrengen, loopt voorspoedig. Inmiddels is al ruim zestig procent verkocht. Met de woontoren zet Zoetermeer niet alleen een herkenningspunt neer, zij zorgt er tevens voor dat het winkelhart van de voormalige gemeente ook een woonfunctie krijgt. De toren moet volgend jaar klaar zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels