nieuws

Stalen plaat basis voor bekleding

bouwbreed

met steenstrips

Over een maand of vier verschijnt op de markt een stalen plaat, die dient als basis voor het bekleden van wanden en gevels met steenstrips. Het is een product van Balmet AG te Basel in Zwitserland. De plaat heeft een groot aantal gestanste, negentig graden naar buiten gebogen lipjes. De Coverwall-platen worden met schroeven op de bestaande wand of gevel bevestigd. De ondergrond mag van baksteen zijn, maar ook van beton, hout, metaal of plaatmaterialen. De steenstrips worden met een speciale vochtwerende lijm op de staalplaat aangebracht. De lipjes dienen voor het nauwkeurig plaatsen van de steenstrips. Tenslotte worden de voegen volgespoten met een mengsel van lijm en voegmortel. De wand of gevel ziet er na deze behandeling uit als een gewone gemetselde constructie. Het systeem is in Europa gepatenteerd.

Reageer op dit artikel