nieuws

Rechter akkoord met bouw hotel Groningen

bouwbreed

De bouw van een nieuw zes verdiepingen tellend hotel aan het Kattendiep in de stad Groningen kan beginnen. Dat heeft de bestuursrechter in Groningen maandag besloten.

Bezwaren van omwonenden tegen de hoogte van het toekomstige hotel – een initiatief van Kattendiep BV – legde de rechter naast zich neer.

De bewoners stelden in hun bezwaren dat het hotel zes in plaats van de vijf in de binnenstad van Groningen toegestane woonlagen telt en daardoor niet in de omgeving zou passen. Zij vrezen geluidsoverlast en gegluur van hotelgasten door de ramen van hun aangrenzende huizen.

De rechter was het echter met Kattendiep BV eens dat de zesde woonlaag vrijwel geheel ondergronds wordt aangelegd, waardoor de overlast tot een minimum beperkt blijft. Ook bezwaren tegen een zijgevel met koperbeslag, die een vervelende schittering zou veroorzaken, legde de bestuursrechter naast zich neer. Het koper erodeert in korte tijd tot een doffe materie.

Reageer op dit artikel