nieuws

Overslag/graafmachine op rupsen

bouwbreed Premium

Een moderne 30 tons overslagkraan is een noviteit die HBM-Nobas naar de Bauma brengt. De kraan voldoet geheel aan het image van deze producent waar degelijkheid troef is zonder spectaculaire ontwikkelingen.

De voormalige Oost-Duitse fabrikant van bouwmaterieel is een van de weinigen die de samenvoeging van beide landen, op basis van zijn materieelkwaliteit, heeft overleefd. Deze eigenschap is ook terug te vinden in de rups-overslag/graafmachine van het type UB 30 M. De machine heeft, afhankelijk van de uitrusting een eigen massa van 30 tot 35 ton. Desondanks is zijn breedte minder dan drie meter waardoor het transport van de ene werkplek naar de andere op weinig moeilijkheden zal stuiten. De UB 30 M wordt aangedreven door een zescilinder dieselmotor met een vermogen van 161 kW (219 pk). De machine beschikt over een tweeversnellingsbak. De cabine is van een geheel nieuw ontwerp naar de laatste ergonomische inzichten. De langs hydraulische weg hefbare cabine is voorzien van een groot glasoppervlak dat optioneel in getint glas kan worden uitgevoerd. De bedieningsorganen zijn in de armsteunen ingebouwd en bevinden zich in het zicht van de machinist. In combinatie met twee voetpedalen zorgen zij voor volledige aansturing van de machine bij minimale inspanningen. Een warmwater-verwarmingssysteem zorgt voor een gelijkmatige klimaatregeling in de cabine.

De UB 30 M is uitgerust voor een brede toepassing van aanbouwhulpstukken. Standaard wordt de machine geleverd met een schrootgrijper maar hij kan ook uitgerust worden met een graafbak, een sloophamer of sloopscharen. Voor een optimale stabiliteit kan de machine geleverd worden met vier afstempelingen.

De HBM-Nobas overslag/graafmachine van het type UB 30 M kan voor diverse werkzaamheden worden ingezet.

Reageer op dit artikel