nieuws

NS-bouwer Strukton schrijft weer in zwarte cijfers

bouwbreed

De Strukton Groep maakt weer winst. Het bouwconcern, voor 100 procent in handen van de Nederlandse Spoorwegen, heeft met succes een groot aantal aanpassingen doorgevoerd. Het bedrijf maakt zijn cijfers over enkele dagen bekend. Eerder verklaarde de onderneming dat de omzetgrens van f. 1 miljard werd gepasseerd.

Als gevolg van verliezen bij onder andere de restaurateurs (Woudenberg Ameide) en de prefabafdeling werd 1996 nog afgesloten met een verlies van f. 12,24 miljoen. De omzet bereikte in dat jaar een niveau van f. 687,1 miljoen. De groei in de omzet komt door het feit dat Strukton van moeder NS een groot aantal spoorbouwactiviteiten overnam. Woudenberg Ameide werd vorig jaar verkocht aan het beleggingsbedrijf van de baggerfamilie Van Oord.

“Strukton was samen met NS Reizigers de grootste groeier binnen de NS”, aldus Inge de Zaaijer van de NS. “Er werd bijgedragen aan het resultaat, hetgeen Holland Railconsult, onze ingenieurs- en architectenbureau, overigens ook heeft gedaan. Voor de NS blijft Strukton een strategische deelneming. Er zijn geen plannen voor een verkoop.”

De nettowinst van de NS steeg, mede door de bijdrage van Strukton en Holland Railconsult, met 56 procent tot 164 miljoen gulden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels