nieuws

Meteo Consult komt met bouwweerbericht per fax

bouwbreed Premium

Meteo Consult in Wageningen heeft gisteren Een specifiek op de bouw gericht weerbericht, te ontvangen via de fax van de onderneming.

Meteo Consult in Wageningen introduceert deze nieuwe dienst.

Bedrijven kunnen een keuze maken uit een standaard bericht voor het hele land, of een specifieke weersverwachting. Daartoe heeft Meteo ons land in twintig regio’s verdeeld.

Het verkrijgen van het standaard bouwweerbericht per fax kan op elk moment van de dag tegen een tarief van f. 1 per minuut. Dat standaard bericht bevat in elk geval een gedetailleerde verwachting op korte en langere termijn, plus de waargenomen en te verwachten temperaturen van 7 en 10 uur ’s morgens van de laatste en komende vijf dagen.

Behalve temperaturen valt uit het standaardbericht te lezen de kans op neerslag, de luchtvochtigheid, de windrichting en windsterkte, alsmede de maximale windstoten, de dauwpunttemperatuur en de gevoelstemperatuur. Van de belangrijkste weerselementen kan als extra ook het verloop per drie uren in grafiekvorm worden aangegeven.

Voor dit bouwweerbericht hoeven bedrijven geen abonnement af te sluiten. De kosten bedragen f. 1 per minuut zolang de fax draait. Dat zal niet meer dan vijf minuten bedragen.

Op twee manieren is een dergelijke fax te verkrijgen. Per telefoon (0900-1122322): na intoetsen van het faxnummer waar het weerbericht naar toe moet, wordt een menu hoorbaar. Via dit menu kiest men een 5 als het standaardbericht voldoende is of een 1 als men een specifiek bericht wil voor een bepaalde regio. Meteo heeft de twintig regio’s een eigen nummer gegeven, zodat men voor specifieke informatie eenmalig contact met Wageningen moet opnemen. Men kan eenzelfde procedure volgen via een telefoontoestel dat aan een faxapparaat is geschakeld.

Bij belangrijke projecten en/of kritieke situaties kan het bedrijf altijd direct contact met een meteoroloog opnemen. De kosten hiervan bedragen f. 47,50 als het per telefoon kan worden afgedaan of f. 40 als een abonnement of ‘strippenkaart’ voor dit doel wordt genomen. Als die specifieke verwachtingen nog over de fax gaan, wordt dat f. 75 voor een eenmalige actie en f. 60 bij abonnement.

Meto Consult is in Wageningen te bereiken via tel. 0317 – 423300.

Reageer op dit artikel