nieuws

Isover wint prijs voor beste bestekservice

bouwbreed

Isover BV te Etten-Leur heeft de FBS-award ontvangen. De prijs werd gisteren uitgereikt door ir. M. van Hezik, directeur van de Stabu te Ede. “Isover krijgt de prijs, omdat het bedrijf een zeer gedifferentieerd aanbod heeft aan besteksinformatie, zowel op papier als op diskettes, cd-rom’s en Internet”, aldus drs. M. Rem van de Fabrikanten Bestek Services (FBS) te Ede. Op de tweede plaats komt Eurocol BV te Wormerveer, marktleider op het gebied van tegellijmen.

De FBS-award werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse FBS-workshop. Er werd ook verslag gedaan van een onderzoek onder circa 1700 bestekschrijvers. Daaruit kwam naar voren, dat bestekschrijvers de afgelopen jaren fors hebben geinvesteerd in nieuwe apparatuur, met name voor het gebruik van het ‘open’ Internet. De snelle communicatie via dit netwerk wordt zeer gewaardeerd. Het gebruik van het World Wide Web (WWW) neemt sterk toe, in 1997 ruim tweeenhalf maal zoveel als in 1996. De bestekschrijvers zijn niet geporteerd van besloten netwerken zoals Intrabouw. Zij grijpen eerder naar een cd-rom, bijvoorbeeld die van de Nederlandse Bouw Documentatie (NBD) of van de Stabu.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels