nieuws

Hardnekkig verzet tegen grootste ondergrondse garage

bouwbreed Premium

Ook de jongste actie van bewoners en ondernemers in de Groningse Westerhaven tegen de grootschalige nieuwbouwplannen in deze wijk is op niets uitgelopen. De Groningse arrondissementsrechtbank heeft de bezwaren van de Vereniging Belangenorganisatie Westerhaven en Omgeving tegen het onttrekken van bepaalde wegen aan het openbaar verkeer ongegrond verklaard.

De bewoners en ondernemers voeren een achterhoedegevecht. Nadat de Raad van State eind vorig jaar de gemeente Groningen gelijk gaf bij het verlenen van een milieuvergunning voor het bouwproject, probeert de belangenorganisatie de gemeente alsnog de voet dwars te zetten. Zij doet dit door tegen onderdelen van de uitvoering bezwaar aan te tekenen.

De ‘Westerhaven’ is zo’n typisch Gronings prestigeproject. Het gebied grenst aan de binnenstad en leent zich in de ogen van het gemeentebestuur heel goed voor de vestiging van grootschalige detailhandel. Vestiging van dit soort winkels in de stad in plaats van erbuiten geeft de binnenstad nieuwe impulsen.

Het gebied krijgt de grootste ondergrondse parkeergarage van Nederland. Daar moeten achthonderd auto’s in kunnen, voor bezoekers van de nieuwe winkels (totaal 12.000 vierkante meter) en de sociaal-culturele bestemmingen (6000 vierkante meter).

Er is 300 vierkante meter gereserveerd voor het Nederlands Stripmuseum. Ook komen er vierentwintig woningen.

Het project is ontwikkeld door Wilma Vastgoed. Wilma Bouw-noord draagt zorg voor de bouw.

Reageer op dit artikel