nieuws

Gegadigden boortunnel HSL rekenen zich suf

bouwbreed Premium

utrecht – De vijf combinaties die zijn overgebleven als gegadigden voor de bouw van de HSL-tunnel onder het Groene Hart zijn druk aan het rekenen. Tot 13 april hebben zij de tijd een uitgewerkt aanbiedingsontwerp op tafel te leggen, inclusief prijskaartje.

Bij de voorselectie van de combinaties is door de projectdirectie sterk gekeken naar de ervaring van de diverse gegadigden. Vooral ervaring met een tunnel, langer dan drie kilometer en een diameter van acht en meer meter, speelden een belangrijke rol. Ook is gekeken naar onderwerpen als kwaliteitsborging en risicoanalyse.

De vijf overgebleven gegadigden hebben alle ervaring met boortunnels. Twee van hen, BTC en Tubecon ,hebben nu al opdracht voor spoortunnels. BTC verwierf de Botlekspoortunnel, Tubecon mag de Sophiatunnel bouwen. Beide zijn onderdeel van de Betuwelijn.

De vijf rekenaars zijn:

BTC, bestaande uit Ballast Nedam, HBW, Van Hattem en Blankevoort, Strukton en het Duitse Wayss en Freytag;

Combinatie Bouygues (Frankrijk) – Koop Tjuchem;

Combinatie HBTM, waarin Hegeman, Besix (Belgie), Teerbau (Duitsland), John Mowlen (Groot-Brittannie) en het Japanse Nishimatsu;

Comol, een samenwerking tussen CFE (Belgie), Dumez GTM (Frankrijk), Welling, TBI Haverkort Voormolen en Campenon Bernard SGE (Frankrijk);

Tubecon, bestaande uit Heijmans (Van Drunen), NBM Amstelland (Dirk Verstoep), Boskalis en de Duitse bedrijven Hochtief en Philipp Holzman.

Na 13 april gaat de projectdirectie onderhandelen met de aannemers op basis van de aanbiedingen. Dit moet in november leiden tot gunning van het project.

Reageer op dit artikel