nieuws

FNV licht voor over Westerscheldetunnel

bouwbreed

terneuzen – De Bouw- en Houtbond FNV heeft gisteravond werknemers die aan de Westerscheldetunnel gaan werken voorgelicht over de afspraken die de bond met Kombinatie Middelplaat Westerschelde (KMW) heeft gemaakt. Volgens die afspraken wordt de bouw-cao als uitgangspunt genomen, ook voor die werknemers die eigenlijk onder een andere cao vallen.

Ook ging het districtshoofd zuid-west van de bond, Van der Borgt, in op de arbeidsomstandigheden. Aangezien de tunnel op het diepste punt zestig meter diep ligt, en het bovendien gaat om een omvangrijk project, ‘is bijzondere aandacht voor de arbeidsomstandigheden geboden’, zo meent de bond.

Een bijkomend punt is dat de aannemer volgens de bond zijn uiterste best doet vooral goedkope buitenlandse werkkrachten binnen te halen.

Reageer op dit artikel