nieuws

Eindhovens bedrijf bouwt ondanks verbreding snelweg

bouwbreed

De kans is aanwezig dat de verkeersader Poot van Metz in Eindhoven wordt verbreed. Toch vormt het voor bouwbedrijf Hurks geen beletsel om juist pal tegen de snelweg aan een kantoorgebouw te laten verrijzen.

Drie weken geleden verleende de gemeente Eindhoven een vergunning aan Hurks voor het kantoorgebouw van 5000 vierkante meter. Directeur Rob Hurks van het gelijknamige Eindhovense bouwbedrijf maakt zich geen zorgen om de investering van 16 miljoen die het kantorencomplex gaat kosten.

“Ik heb uiteraard gekeken naar de snelweg-traces van Rijkswaterstaat. Maar ik zie geen enkele aanleiding dat juist aan de kant van Eindhoven de snelweg wordt verbreed. Die is overigens al in een eerder stadium verbreed. Nee, ik verwacht dat de verbreding gaat gebeuren aan de kant van Veldhoven.”

Tuincentrum

Toch houdt Hurks nog een slag om de arm. “Wat vandaag nog niet is, kan morgen nog komen. Maar op dit moment is er absoluut geen sprake van dat de Poot van Metz aan Eindhovense kant wordt verbreed. Overigens zou tuincentrum Marktkauf dan ook moeten verdwijnen, want die zit ook aan de Eindhovense kant van de Poot van Metz,” aldus Rob Hurks. De directeur gaat ervan uit dat de verbreding aan de kant van Veldhoven komt.

De minister beslist volgend jaar waar het trace van de nieuwe snelweg komt te liggen. Dan snorren de computers al van automatiseringsgroep ACA. Want de verwachting is dat medio december van dit jaar de bouw gereed is en ACA heeft ruim 3000 vierkante meter gehuurd van Hurks.

Reageer op dit artikel