nieuws

Bolkestein legt zich neer bij HSL-tunnel

bouwbreed

“Als de coalitiepartners tijdens de onderhandelingen zeggen dat er niet valt te tornen aan het besluit over de HSL-tunnel, dan leg ik mij daarbij neer. Dat neemt niet weg dat ik het volste recht heb dit punt ter bespreking voor te leggen.”

Met deze woorden maakte VVD-fractieleider Bolkestein dinsdag in de Tweede Kamer een eind aan de storm van kritiek op zijn uitspraak, dat hij tijdens de formatie van een nieuw kabinet een aantal recente besluiten over grote infrastructurele projecten opnieuw ter discussie wil stellen.

Zowel Wallage (PvdA) als De Graaf (D66) vond de uitspraak van Bolkestein niet verstandig. Bolkestein hield vol dat hij de kwestie mag oprakelen. “Een miljard gulden is een hoop geld. Niemand maakt mij wijs dat dit de beste manier is om de natuur in Nederland te beschermen.”

Minister De Boer (Milieu) zei dat het Groene Hart een buitengewoon interessant veenweidegebied is, dat ook uit cultuurhistorisch oogpunt bescherming verdient. Tegen Bolkestein, die het gebied per automobiel had bezocht, zei de minister: “Het Groene Hart beleef je alleen wandelend of op de fiets.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels