nieuws

Asfaltrecycling Bruil uitgebrand

bouwbreed

De asfaltrecycling van de Wageningse wegenbouwer Bruil is vrijdagmorgen geheel uitgebrand. Na een klein uur had de brandweer het vuur onder controle. Er zijn geen persoonlijke ongelukken gebeurd. De bitumen die in de recycling werden verbrand, veroorzaakten een dikke zwarte rook.

De brand is volgens de brandweer ontstaan door een technisch mankement in de installatie. Daardoor liep de temperatuur van de oven op. Dat gebeurde vrijdagmorgen eerder ook al, maar toen konden werknemers het beginnende brandje zelf blussen.

Geruchten als zou er sprake zijn van brandstichting verwerpt de brandweer. Die geruchten circuleerden omdat de Raad van State juist vrijdag de bezwaren van omwonenden behandelde tegen uitbreiding van de nachtelijke activiteiten van het bedrijf.

Reageer op dit artikel