nieuws

Woningbouwproject in Burg-Haamstede kan van start

bouwbreed Premium

Het gemeentebestuur van Schouwen-Duiveland kan bouwvergunningen verlenen voor de 52 woningen, die in het gebied Westerenban in de kern Burg-Haamstede zijn gepland. Omwonenden van het nieuwbouwgebied hadden in een spoedprocedure bij de Raad van State om schorsing verzocht van het nieuwe bestemmingsplan.

Dat verzoek is afgewezen, zo maakte de Raad van State afgelopen vrijdag bekend, en daarmee is het bestemmingsplan van kracht.

Al vanaf 1978 is er sprake van dat het gebied bebouwd zal gaan worden. Er is zelfs al een keer gestart met een project, maar dat werd snel weer stilgelegd. De resten daarvan zijn nu overwoekerd. Het groen ter plaatse greep z’n kans, zo dat er volgens de omwonenden sprake is van ‘waardevolle natuur’ en bouwen verboden zou moeten worden. Daarvan is men bij de Raad van State niet overtuigd geraakt.

Reageer op dit artikel