nieuws

Wonen op Vinex en stemmen gaan niet samen

bouwbreed

Wonen op de Haagse Vinex-locatie Wateringse Veld en stemmen gaan vooralsnog niet samen. De nieuwbakken bewoners van Wateringse Veld moeten voor het uitbrengen van hun stem op de woensdagen vier maart en zes mei ruim anderhalve kilometer reizen. Een openbaar vervoerverbinding naar het dichtsbijzijnde stembureau is niet aanwezig. “Een grote afstand naar het stembureau is niet bevordelijk voor de opkomst bij de verkiezingen”, vreest de Haagse gemeenteraadsfractie van D66 die toch

al vreest in de hoek te zitten waar straks de harde klappen dreigt te gaan vallen. Onder het motto iedere stem kan er een zijn pleit de fractie er dan ook voor om noodstembureau’s op een centrale plek op de Vinex-locatie in te richten.

Reageer op dit artikel