nieuws

OBR-topman Beijer stapt over naar onderdeel van BCG

bouwbreed

Gobert Beijer verlaat als directeur het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR). Na acht jaar leiding te hebben gegeven aan dit gemeentelijk bedrijf wordt hij directeur van het BCG-onderdeel, Boer en Croon Procesmanagement in Amsterdam. Beijer was voor zijn OBR-tijd directeur van de ontwikkelgroep van NBM-Amstelland. Saillant detail is dat deze Haagse aannemer BCG de toekomststructuur liet maken.

Beijer gaf leiding aan de integratie van het toenmalige Grondbedrijf, delen van de afdeling Economische Zaken van het stadhuis en de dienst Midden- en Kleinbedrijf. Zijn voorganger bij het Grondbedrijf was Jan Doets, die nu de directie voert bij ING Vastgoed.

Beijer’s grootste wens, een ontwikkelbedrijf voor de stadsregio Rotterdam, kreeg nooit gestalte. De Haagse politiek stak een stokje voor de vorming van de Stadsregio Rotterdam. Als hij op 1 mei vertrekt, is misschien wel de overname van de ontwikkelactiviteiten van de gemeente Capelle aan den IJssel afgerond. Hij verraste vorig jaar vriend en vijand door deze overname aan te kondigen en ook nog eens de totaal mislukte ontwikkeling van Rivium naar zich toe te halen. Het succesvolle Brainpark-concept kan nu worden voortgezet op een stuk van Rivium.

In de Rotterdamse bouw staat Beijer bekend om zijn zakelijke manier van onderhandelen. Een voorbeeld hiervan is Nesselande. Hoewel deze Vinex-locatie geheel in handen was van de markt, wist hij het ‘Rotterdammodel’ met succes toe te passen. Hij kocht meter voor meter, perceel voor perceel dit gebied en staat nu aan het roer. Het vervelende gevolg was wel dat de Vinex-ontwikkeling in Rotterdam als hekkensluiter van de Randstad mag worden gekenschetst.

Reageer op dit artikel