nieuws

Nieuw kasteel voor Sparta vergt 32 miljoen gulden

bouwbreed Premium

Voetbalclub Sparta krijgt f. 15 miljoen gulden steun van de gemeente Rotterdam om het stadion Het Kasteel in de wijk Spangen ingrijpend te verbouwen. Dat heeft de gemeenteraad donderdag besloten. De club betaalt zelf f. 17 miljoen gulden.

De karakteristieke voorgevel van het stadion blijft gehandhaafd. De tribunes worden vergroot tot 10.750 plaatsen en het veld wordt een kwartslag gedraaid. In het vernieuwde stadion komen kantoren, een fitnesscentrum, verhuurbare zalen, een business lounge en achttien sponsorboxen op de tribunes.

Het bestuur van Sparta wilde vorig jaar liever een ander stadion op een andere plaats. De locatie van Het Kasteel in Spangen zou sponsors en adverteerders afschrikken. Twee alternatieve locaties langs de spoorbaan in Rotterdam-Noord strandden op hevig verzet van volkstuinders daar.

Pogingen van de gemeente om Sparta te laten fuseren met Excelsior in de wijk Kralingen liepen op niets uit, tot groot ongenoegen van de gemeenteraad. Zij besloten vorig jaar al om Sparta in Spangen te laten om de verpauperde wijk niet nog verder uit te hollen, in ruil voor een flinke bijdrage in de modernisering van Het Kasteel.

Reageer op dit artikel