nieuws

Ministerie van Verkeer zit krap

bouwbreed Premium

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat is naarstig op zoek naar meer ruimte voor de bestuurskern, de Haagse beleidsafdeling van het departement. De huisvesting aan de Haagse Plesmanweg barst uit zijn voegen, schrijft secretaris-generaal Van der Plas aan de diensthoofden. In het gebouw werken tientallen mensen te veel, en de ruimtenood wordt alleen maar groter. Diverse diensten hebben claims ingediend voor nog eens 100 plaatsen. Bij sommige diensten worden de Arbo-normen echter nu al overtreden. Onder het personeel groeit de irritatie over de gebrekkige huisvesting.

Het ziet er naar uit dat een of meerdere diensten de Plesmanweg moeten verlaten. Volgens directeur L. van der Horst van de directie Facilitaire Zaken zit geen enkele dienst daar op te wachten. Het is voor de top van het departement nu eenmaal prettig om in een gebouw te zitten, zegt Van der Horst in het personeelsblad Profiel.

Verkeer en Waterstaat beschikt in Den Haag over meerdere gebouwen.

Reageer op dit artikel