nieuws

Luchtverwarming voldoet aan toekomstige eisen

bouwbreed

Ze voldoen aan alle (milieu) eisen van nu en de komende jaren. Brink Luchtverwarming presenteert op de VSK-beurs zijn nieuwe generatie luchtverwarmers Allure HR. Dat betekent onder andere, dat de uitstoot van NOx (stikstofoxiden) en CO (koolmonoxide) tot een tamelijk laag niveau zijn teruggebracht. Voor de NOx is dit 40 ppm en voor de CO 0-0,5 ppm. Het CO2 percentage is aan de hoge kant, namelijk 8-9%. Dat is volgens Brink Luchtverwarming helemaal niet bezwaarlijk, omdat dit hoge percentage het rendement van de ketel ten goede komt. Dat heeft op zijn beurt tot gevolg, dat er minder CO2 uitstoot volgt.

In de meest gunstige situatie is het rendement van de ketel 109% op onderwaarde. Die situatie wordt bereikt als de ketel rustig op de deellast van 25% brand, dus bij een zo laag mogelijke belasting of warmtevraag. In de meest ongunstige situatie, dus bij vollast, is het rendement nog altijd 106%. Deze laatste situatie wordt bereikt, als de retourluchttemperatuur zakt tot ongeveer 20 gr. C. Bij deze temperatuur koelen de rookgassen nog steeds af tot beneden het dauwpunt, waardoor er condensatiewarmte vrijkomt. Deze warmte komt ten goede aan het rendement van de ketel.

Volgens het bedrijf hebben zelfs Amerika en Canada, die toch gespecialiseerd zijn in luchtverwarming, niet zulke geavanceerde toestellen.

De Allure is uitgerust met een volledig modulerende branderregeling. De brander moduleert tussen de 25 en 100% van zijn capaciteit. De ventilatorregeling moduleert al naar gelang van de branderstand mee van 5 tot en met 100%. Door het samenspel van kamerthermostaat, brander- en ventilatorregeling, is in alle omstandigheden een schone en optimale werking van de ketel verzekerd. De ketel is zowel links als rechts aan te sluiten op gas en elektriciteit. De ketels zijn voorzien van het Europese CE en Nederlandse Gaskeur HR-label.

Brink Luchtverwarming BV, Staphorst,0522-469944

Reageer op dit artikel