nieuws

Kunstrubber kan binnenklimaat verbeteren

bouwbreed

Het aanbrengen van een soort kunstrubber als isolatiemateriaal in de luchtkanalen lijkt een oplossing te bieden voor de problemen met het binnenklimaat in de faculteit Elektrotechniek in Delft. De resultaten van een proef op een van de etages zijn in elk geval positief.

De faculteit kampt al jaren met een slecht binnenklimaat. Een van de oorzaken is de oude glaswolisolatie, waaraan zich schimmels en bacterien hechten en waardoor de luchtkanalen voor vervuiling zorgen. Vervanging door een nieuw materiaal dat lijkt op schuimrubber, zou de vervuilende uitstoot kunnen terugdringen. Het enige dat nog moet worden onderzocht is de brandwerendheid van het materiaal.

Het gaat om een tussenoplossing, die wat betreft prijs het midden houdt tussen vervangen van de luchtkanalen en het opnieuw coaten. Of het financieel haalbaar is, moet blijken uit de Europese aanbesteding voor de renovatie van het gebouw, waarvan de resultaten in maart bekend zijn.

Reageer op dit artikel