nieuws

Koelmachine bespaart op elektrisch vermogen

bouwbreed Premium

Voor gebouwen waarin behalve warmte ook koeling nodig is, heeft Ursus de Robur gasabsorbtie koelmachine beschikbaar. Hij is direct op het gasnet aan te sluiten en bespaart 85% op het elektrisch aansluitvermogen. De machine is leverbaar vanaf een koelvermogen van 10 kW. Door de modulaire opbouw is hij uit te breiden voor elke gewenste capaciteit. Vanaf 35 kW zijn de units te leveren met een cascaderegeling. Door cascadeschakeling van onder andere deze koelmachines, is het mogelijk zuinig met energie om te springen, omdat een volgende machine pas wordt ingeschakeld als een voorgaande op vollast draait.

De koelmachine wordt ‘stekkerklaar’ geleverd. Dat houdt de montagekosten minimaal. Hij werkt met ammoniak als koelmiddel en bevat geen CFK’s.

Volgens Ursus is de gemiddelde levensduur van de unit 23 jaar. Het geluidsniveau is laag. De machine is probleemloos buiten op te stellen. Elk installatiebedrijf kan de montage uitvoeren. De beperkende ‘stek’-voorwaarden gelden niet voor deze units. De units zijn voorzien van een CE-certificaat.

Het onderhoud dient jaarlijks te gebeuren. Ursus BV, Amsterdam, tel. 020-4200099

Reageer op dit artikel