nieuws

Kasproblemen leiden tot verkoop Britse buizenlegger Hak

bouwbreed Premium

A Hak Ltd, dochterbedrijf van A Hak Beheer uit Geldermalsen, verkeert in financiele problemen. Die komen voort uit de snelle groei van Hak Ltd. In de afgelopen twee jaar verdubbelde de omzet tot ongeveer f. 138,8 miljoen. De moedermaatschappij wil de tekorten niet bijpassen, laten de curatoren D. Duggins en R. Fleming weten. Beiden zijn partners van Arthur Andersen. Ze benadrukken dat Hak Beheer noch in Groot-Brittannie noch in Nederland insolvent is. De Britse werkmaatschappij wordt verkocht als een ‘lopende onderneming’. De vennootschap houdt ruim 700 werknemers in het Verenigd Koninkrijk aan de slag. Hak Ltd beschikt ondanks de problemen over een goed gevulde orderportefeuille. De curatoren gaan er om die reden van uit dat de verkoop vlot verloopt. Een aantal gegadigden informeerde inmiddels naar de voorwaarden. Anders dan in Nederland stelt het Britse recht een tijdslimiet aan de liquidatieperiode.

Hak Beheer zegt in een reactie plotseling verrast te zijn met verliezen in het vierde kwartaal van 1997. De Britse bankrelatie wilde de financiering niet voortzetten. De cijfers per 30-9-97 lieten nog een positief resultaat zien. Hak Beheer zoekt met de curatoren naar de oorzaken van het tekort. De Nederlandse activiteiten zijn voor zover bekend niet betrokken bij de problemen in Groot-Brittannie. De moedermaatschappij studeert op mogelijkheden om de activiteiten van Hak Ltd voort te zetten als lopende onderneming. Hak Ltd legt in Groot-Brittannie buisleidingen aan voor grote nutsbedrijven.

Reageer op dit artikel