nieuws

Israel test anti-Scud bouwmateriaal

bouwbreed

Een dezer dagen test Israel een nieuw bouwmateriaal, dat volgens de geleerden bestand zou moeten zijn tegen een aanval met een Scud-raket. Voor een test met een ‘dummie-Scud’ is ‘ergens in de Negev-Woestijn’ een gebouw van vijf verdiepingen met het anti-Scud-materiaal nagebouwd.

Israel neemt in samenwerking met het Amerikaanse departement van Defensie al meer dan een jaar proeven met materiaal dat een aanval met een ballistische Scud-raket en autobommen kan doorstaan. Dat werd bekend nu, zoals in 1991, de situatie in het Midden-Oosten dreigt uit te lopen op een Amerikaanse aanval op Irak en een eventuele Scud-aanval van Irak op Israel.

Tijdens de Golf-oorlog van 1991 schoot Irak 39 Scud-raketten op Israel af. De schade was enorm. Meer dan 350 woningen in Tel-Aviv werden totaal verwoest, 1600 zwaar beschadigd en 11.000 appartementen werden licht beschadigd. Bijna 400 openbare gebouwen werden zwaar tot licht beschadigd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels