nieuws

FNV pleit voor sloop van mammoetflat in Venlo

bouwbreed Premium

De Woningstichting Blariacum in Venlo moet volgens de afdeling van de FNV in deze gemeente de leegstaande mammoetflat de Knoepert in Blerick, met 498 appartementen, slopen en niet verkopen aan een particuliere belegger. Renovatie en herinrichten van de flat, zoals de nieuwe eigenaar wil, betekent volgens de FNV het verhogen van de leegstand van woningen in Venlo, waardoor Blariacum straks een huurverhoging zou moeten doorvoeren.

Directeur J. van Kuijk van Blariacum zegt tot nu toe altijd aangetoond te hebben dat de huurders niet hoeven op te draaien voor de problemen rond de Knoepert. Van Kuyk verwondert zich over het plotselinge standpunt van de FNV dat hij “een slag in de lucht” noemt.

Hij heeft het sterke vermoeden dat de FNV zich laat gebruiken. Hij wil niet zeggen door wie. “Op kantoor is nooit iemand van de vakcentrale geweest om over de Knoepert te praten. Sloop van de flat is momenteel niet meer in geding. De verkoop verkeert in een afrondende fase. Juridisch is het schier onmogelijk om deze onderhandelingen af te breken. Mondelinge afspraken zijn ook afspraken.”

De nieuwe eigenaar wil de Knoepert herinrichten en verbouwen tot luxe appartementen. Hoeveel is niet duidelijk. “De plannen worden over enkele weken bekend gemaakt”, zegt Van Kuyk.

Reageer op dit artikel