nieuws

Februari in winterstemming

bouwbreed Premium

Januari is bijzonder zacht geweest. De gemiddelde temperatuur komt waarschijnlijk uit op 4,7 gr. C tegen normaal 2,5. Met februari op de kalender wordt uit een ander vaatje getapt. Onder invloed van een met zeer koude lucht gevulde depressie boven zuid-Scandinavie vallen er de eerste dagen winterse buien en in de achterkamer van het systeem wordt met een noord tot noordwestenwind koude vrieslucht aangevoerd. Later deze week vriest het overdag en ’s nachts. Zou de bouw dan toch nog in de vorstverlet komen?

Regio Noord: Opklaringen maar ook enkele winterse buien. Maximumtemperaturen rond 2 gr. C. Matige west tot noordwestenwind.

Regio Oost: Na sneeuw en/of regen in de vroege ochtend klaart het op maar er kan nog een sneeuwbui vallen. Temperaturen rond het vriespunt en de westelijke wind is meest zwak tot matig.

Regio Zuid: Na (natte) sneeuw in de vroege ochtend enkele opklaringen. Tijdens de avonduren vooral in Zeeland en westelijk Brabant opnieuw kans op sneeuw. Middagtemperaturen iets boven nul en een zwakke tot matige westnoordwestenwind.

Regio West: Opklaringen maar ook kans op een sneeuwbui. ’s avonds opnieuw kans op een sneeuwbui. Middagtemperaturen maximaal 2 gr. C en een matige west tot noordwestenwind.

Maandag zon onder: 17.27 uur

Dinsdag zon op: 8.16 uur

Reageer op dit artikel