nieuws

Duitse bouwmarkt Gotzen onderuit

bouwbreed

De grote Duitse bouwmarktketen Gotzen verkeert in staat van faillissement. Het familiebedrijf met 150 filialen heeft vijfduizend werknemers in dienst en had vorig jaar een omzet van 1,9 miljard DM. De schulden zijn opgelopen tot 360 miljoen DM.

Gotzen kende de afgelopen jaren een onstuimige groei. Sinds begin jaren negentig werden ruim honderd nieuwe filialen geopend, vooral in de nieuwe Duitse deelstaten.

In 1997 steeg in Duitsland de omzet bij de bouwmarkten nog met vier procent tot 37 miljard DM. Het rendement daalde echter scherp vanwege de snelle toename van het aantal bouwwinkels waardoor steeds scherper gecalculeerd moet worden. Gemeten naar de sterke vergrote verkoopvloer nam vorig jaar de opbrengst op de Duitse bouwmarkten met 4,3 procent af.

Reageer op dit artikel