nieuws

Breda krijgt alsnog toestemming plan De Neel

bouwbreed

Minister De Boer van VROM is alsnog akkoord gegaan met bestemmingsplan De Neel in Prinsenbeek (gemeente Breda). Dat is zaterdag door het ministerie van VROM bekendgemaakt. Het plan behelst de bouw van 230 duurdere woningen in het randgebied van de gemeente Breda.

Vorige maand gaf een Brabantse delegatie, bestaande uit gedeputeerde Van Geel en directeur Stadsontwikkeling Breda A. Hartman, nog het dringende advies aan minister De Boer om het plan door te laten gaan. Sinds november 1997 is de minister van mening dat het plan De Neel buiten het Vinex-beleid valt, omdat het “te kleinschalig zou zijn en bovendien op een slechte locatie is gepland”, aldus de minister.

Het feit dat het in dit geval om 230 duurdere woningen gaat, heeft voor minister De Boer uiteindelijk de doorslag gegeven om het plan alsnog goed te keuren. Haar standpunt over het plan De Neel is ondanks deze toezegging echter niet gewijzigd, aangezien “het hier niet gaat om een centraal gelegen locatie in het stedelijk gebied.”

Volgens A. Hartman, directeur Stadsontwikkeling van de gemeente Breda, is dat niet geheel juist. “Het gaat hier dan misschien niet om een volledig centraal gelegen gebied, maar het valt zeker binnen onze gemeentegrenzen. Maar die discussie is nu gelukkig niet meer aan de orde. De minister heeft onze standpunten aangehoord en daar haar conclusies uit getrokken. Ik ben zeer blij dat die conclusies voor Breda zo gunstig uitkomen.”

Ook gedeputeerde Van Geel van de provincie Noord-Brabant is erg ingenomen met de keuze van de minister om groen licht te geven voor De Neel. “Blij en opgelucht ben ik erover. We hebben een goed gesprek gehad met de minister en ik ben zeer tevreden over de manier waarop ze de voor- en tegenargumenten heeft afgewogen.”

De Brabantse gedeputeerde Van Geel zal op 12 februari, als minister De Boer naar het provinciehuis komt, graag de discussie over niet-Vinex-projecten binnen centraal stedelijk gebied willen aangaan. “Ik ben zeer benieuwd hoe het nu met soortgelijke situaties in Brabant zal aflopen na dit besluit”, aldus Van Geel.

Reageer op dit artikel