nieuws

Bouwgarant ziet klachten toenemen

bouwbreed Premium

In navolging van het Garantie Instituut Woningbouw (GIW) heeft ook de Stichting Bouwgarant van het NVOB het aantal klachten fors zien toenemen. Werd in de eerste veertien maanden van het bestaan van Bouwgarant nog slechts tien klachten geregistreerd, vorig jaar is dat aantal al opgelopen tot 100. Uiteindelijk zijn daarvan 80 in een bemiddeling omgezet. Twintig stuks waren daarvoor al tot een goed einde gebracht.

De stichting Bouwgarant is eind 1995 opgericht. De stichting zit volgens een woordvoerder nog echt in een groeifase. In het afgelopen jaar is het aantal werken waarop garantie is verstrekt toegenomen van 2200 tot in totaal 4500 projecten. De verwachting is dat dit aantal het komende jaar met zeker vijftig procent zal stijgen.

Reageer op dit artikel