nieuws

Boom staat in de weg

bouwbreed

Paul Rosenmoller, lijsttrekker van GroenLinks, heeft vrijdagmorgen in de uiterwaarden van de Waal bij Beuningen een boom geplant. De boom staat midden op het beoogde trace voor de aansluiting van de snelweg A73 (Nijmegen-Venlo) op de A50 (Arnhem-Ewijk). Rosenmoller protesteerde met het planten van de boom namens milieu- en natuurorganisaties tegen de voorgenomen aanleg van het stuk snelweg.

De provincie Gelderland bereikte kort geleden een akkoord over de aanleg met de ministeries van Verkeer en VROM. Volgens de provincie is het stuk snelweg dringend nodig om de nijpende verkeersproblemen rond Nijmegen op te lossen.

De natuur- en milieuorganisaties en de gemeente Beuningen zijn tegen de doortrekking van de A73. De snelweg doorkruist een kostbaar natuurgebied dat deel uitmaakt van de Ecologische Hoofdstructuur. Beuningen vindt bovendien dat de inwoners al genoeg overlast hebben van de A50, de A15 en het Nijmeegse industriegebied.

Reageer op dit artikel