nieuws

Artis zet eerste stap voor uitbreiding

bouwbreed

Met het slaan van de eerste paal is dinsdag in Artis de eerste stap gezet voor de uitbreiding van de Amsterdamse dierentuin. Een nieuw verblijf voor de zebra’s en gnoes en een groot restaurant moeten medio 1999 gereed zijn.

Artis wilde al jaren uitbreiden richting de oever van het Entrepotdok. De Raad van State gaf vorig jaar toestemming. Bewoners van woonboten in het Entrepotdok waren tegen omdat zij moesten verdwijnen. Voor de meesten is inmiddels een andere ligplaats gevonden. Een aantal mag voorlopig blijven.

Na de aanleg van het zebra- en gnoepark, komt er in een tweede en derde uitbreidingsfase ook meer ruimte voor andere Afrikaanse hoefdieren, zoals algazelles en giraffen. Ook de roofdierachtigen, nu nog krap behuisd, zullen hier onderdak vinden. Uiteindelijk moet er op het nieuwe terrein een Afrikaans landschap ontstaan. Het gevolg van de uitbreiding is dat er ook meer ruimte komt voor de dieren die in het oude deel blijven. Veel dieren zijn veel te krap gehuisvest.

Op het huidige parkeerterrein komt een parkeergarage, zodat er bovengronds meer ruimte vrijkomt voor de dieren. De totale uitbreiding duurt ongeveer tien jaar en kost f. 50 a f. 60 miljoen.

Reageer op dit artikel