nieuws

AirBoss betreedt markt van grotere machines

bouwbreed Premium

Ondanks het feit dat AirBoss zijn banden voor industriele toepassingen pas in 1991 introduceerde, is de merknaam al een soortnaam. De banden, opgebouwd met een speciale gesegmenteerde structuur, bewijzen hun dienst in situaties waar een normale band niet volstaat. Gebruikte AirBoss zijn banden tot nu toe alleen nog op kleine machines, het Engelse bedrijf presenteert nu banden in een bedrijfsauto voor onder andere wielladers en graaflaadcombinaties.

Centraal bij de presentatie van AirBoss is de nieuwste, uit een stuk vervaardigde band van de maat 12/12.5 -18. De band is speciaal ontwikkeld voor gebruik op de voorwielen van een graaflaadcombinatie. Hij is opgebouwd uit hittebestendig materiaal, waardoor problemen als gevolg van warmte-opbouw uitblijven. Ook dumpers met een motorvermogen tot 100 pk kunnen van deze band worden voorzien.

Ook presenteert AirBoss een prototype van de grondverzetband in de bedrijfsauto 17.5-25. Deze band is bruikbaar op wielladers, zoals type Volvo L70. De maat maakt een belangrijk onderdeel uit van de toekomstplannen van AirBoss: beantwoorden aan de vraag naar dit type banden die is ontstaan in de BE-transport klasse van 8 tot 12 ton.

Voor de markt van vorkheftrucks in de klasse van 850 tot 3550 kg hefvermogen heeft AirBoss een band ontwikkeld van het cushion-type. Het bedrijf levert deze uit een stuk vervaardigde band in de vier meest gangbare maten.

Deze nieuwe banden combineren de bedrijfszekerheid van massieve banden met een groter chauffeurscomfort en stabiliteit.

Toepassing op de schranklader bepaalt het succes van de banden. Voor dit type machine zijn talloze banden in de maat 10-16.5 geproduceerd. Ook zijn voor dit type machine alternatieve bandenmaten in het programma opgenomen, zoals een 7.50-15 en een 8.25-15. Hierdoor kan AirBoss nu vrijwel de hele markt voor schrankladers afdekken.

Reageer op dit artikel