nieuws

Walnotenboom overleeft nieuwbouwplan

bouwbreed

Een honderd jaar oude walnotenboom heeft het in Wijk bij Duurstede gewonnen van nieuwbouw. Na een succesvolle actie door inwoners van het stadje, waaronder prinses Irene, tekende zich een politieke meerderheid af voor het in ere houden van de notenboom tegenover de Veldpoortbrug.

B en W van Wijk bij Duurstede ontwikkelde een nieuwbouwplan voor een deel van het centrum van de stad. De walnotenboom moest in dat plan plaatsmaken voor 25 m2 winkelruimte en 2 appartementen. In de gemeenteraad ontstond verdeeldheid. Tegenstanders vonden de boom te karakteristiek en beeldbepalend om te laten sneuvelen. Zij trokken aan het langste eind. Het nieuwbouwplan voor winkels en appartementen wordt in een bescheidener vorm uitgevoerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels