nieuws

Snelweg in Tsjechie open

bouwbreed Premium

In Tsjechie is de 61,5 kilometer lange autosnelweg D5 van Pilsen naar Duitsland opengesteld voor het verkeer. Het is het grootste autosnelwegproject in Europa, meldt het Duitse blad Beton. De Tsjechen kozen voor een uitvoering in cementbeton, omdat daarmee in de laatste jaren in Duitsland uitstekende ervaringen zijn opgedaan. Het wegdek bestaat uit twee lagen beton, samen 24 centimeter dik. Het is niet gewapend, maar wel voorzien van deuvels ter plaatse van de dwars- en langsvoegen. Bijzonder is, dat er ter plaatse betonnen goten aan het wegdek werden gestort, voor de afvoer van hemelwater. In verband met de zettingen zijn de aansluitingen op bruggen en viaducten niet in cement-, maar in asfaltbeton uitgevoerd.

Beton, Verlag Bau + Technik, tel.: 00 49 211 92499 0

Reageer op dit artikel