nieuws

Recordsubsidie voor woningen Floradorp

bouwbreed

Woningbedrijf Amsterdam heeft een cheque ter waarde van f. 1,8 miljoen ontvangen van energiebedrijf Energie Noord West (ENW). Deze hoogste subsidie die ENW ooit verstrekte, is voor de energiebesparende maatregelen bij 575 woningen in Floradorp in Amsterdam-Noord. Het geld is uitgekeerd in het kader van het Milieu Actie Plan van het energiebedrijf.

De renovatie van de woningen, gestart in 1994, is enkele weken geleden voltooid. In totaal zijn 35.500 vierkante meter buitengevelisolatie en 13.800 vierkante meter dakisolatie aangebracht. Verder zijn in 116 woningen hoogrendementsketels geplaatst.

Door deze maatregelen is jaarlijks 230.000 kubieke meter aardgas minder nodig; dat is voldoende om in de energiebehoefte van 120 gezinnen te voorzien.

De renovatie van Floradorp kostte in totaal f. 25 miljoen. Ruim de helft daarvan ging op aan de energiebesparende voorzieningen.

Reageer op dit artikel