nieuws

Maastricht wil garanties voor Markt-Maasproject

bouwbreed Premium

Het Markt-Maasproject in Maastricht, een parkeergarage met winkels en kantoren, gaat pas van start als er voldoende garanties zijn van enkele winkelketens die zich daar als ‘trekker’ vestigen. In een extra raadsvergadering op 5 februari beslist de gemeenteraad of Maastricht officieel doorgaat met het plan.

Wethouder A. Cremers van Stadsontwikkeling verwacht dat de garantie er eind 1998 zal zijn. Het kapitale plan vergt een investering van f. 143 miljoen. De bouw moet in 2003 een feit zijn.

Bij de realisatie van het project verdwijnen de twee stadskantoren aan het uiteinde van de Wilhelminabrug. Tussen de Markt en de Maasoever komt een ondergrondse parkeergarage voor 530 auto’s (investering f. 20,4 miljoen), winkels ( – 68,4 miljoen) en enkele kantoorgebouwen ( – 54,1 miljoen).

De infrastructurele werken, met een twee verdiepingen tellende tunnel die ter hoogte van de St. Servaasbrug begint en doorloopt tot de Wilhelminabrug, kost, afhankelijk van de lengte zo’n f. 38 tot f. 60 miljoen. Het onderste deel van de tunnel is voor doorgaand verkeer, het bovenste leidt naar de parkeergarage.

Reageer op dit artikel