nieuws

Devco ondervindt geen hinder van overname moeder

bouwbreed Premium

De aankoop van Strabag AG door de Oostenrijkse aannemer Bau Holding heeft vooralsnog geen consequenties voor Devco Nederland. Op de valreep van het oude jaar kochten de Oostenrijkers minimaal 50 procent van het Keulse aannemingsconcern.

Projectontwikkelaar Devco is voor de helft in handen van SF Bau Projektentwicklung en de rest heeft Strabag Int. SF Bau is de projectdochter van Strabag AG. “Eerst wordt door de Oostenrijkse kartelautoriteiten gekeken of de twee bedrijven niet te groot zijn”, aldus een woordvoerder van Devco in Den Haag. “Strabag heeft namelijk in Oostenrijk behoorlijk wat activiteiten. De vraag is of Devco er last van zal ondervinden. We zijn een gezonde onderneming die winst maakt. Daar komt nog bij dat Bau Holding geen projectontwikkelaar heeft die los staat van de aannemerij.”

Het Strabag-concern kent geen gedwongen winkelnering. Zodoende is Devco niet verplicht de aannemer Strabag in Dordrecht in te schakelen.

Reageer op dit artikel