nieuws

Asielzoekers verbouwen opvangcentrum

bouwbreed

Het asielzoekerscentrum (azc) in Veendam wordt de komende maanden ingrijpend verbouwd. Er worden voor de bewoners kleine units gebouwd, waarin ze een eigen keuken, toilet en wasgelegenheid krijgen. Volgens plaatsvervangend directeur Willy van der Kolk bevordert deze manier van bouwen de privacy.

Een deel van de 287 bewoners is tijdelijk ondergebracht in stacaravans. Ook nieuwe asielzoekers wonen momenteel in dergelijke ‘vakantiewoningen’. Het bijzondere van de grootscheepse verbouwing is dat een aantal asielzoekers van het centrum zelf de hamer en schop ter hand heeft genomen. Onder supervisie van de technische dienst helpen ze enthousiast mee bij de graaf-, timmer- en sjouwwerkzaamheden. “Ze krijgen er een zinvolle dagbesteding door”, aldus Van der Kolk.”En ze verdienen er een gulden per uur mee. Het is een kleine aanvulling op hun magere uitkering.” De verbouwing duurt tot medio mei. Vanaf dat moment kan het azc Veendam 281 asielzoekers wat meer privacy bieden.

Reageer op dit artikel