nieuws

Adamant 2747 werkt met twee zaagbladen

bouwbreed Premium

De Adamant 2747 is een elektrische handzaagmachine met twee contra roterende zaagbladen. Wimutec GmbH, Bussum brengt de zaagmachine in ons land op de markt

Door de tegengestelde rotatie wordt de centrifugale kracht van elk blad opgeheven waardoor dit unieke zaagconcept zich onderscheidt door een soepele en rustige werking. De hardmetalen tanden van de zagen zijn geschikt voor het afkorten van tal van materialen. Daaronder valt vrijwel elke metaalsoort, kunststoffen en hout en combinaties van deze materialen. Voor een juiste aanpassing van de zaagsnelheid aan de materiaalsoort is het toerental instelbaar op 1900 omw/min, 2900 omw/min en 3900 omw/min.

Omdat de machine zaagt en niet slijpt is de snijcapaciteit drie keer zo snel. De verkregen zaagsnede is volledig vlak en behoeft geen bewerking achteraf. Voor de Adamant 2747 is een standaardmodel leverbaar zodat de machine ook als tafelmodel is te gebruiken voor het juist op maat afkorten van buis of stagmateriaal.

Er is keuze uit verschillende zaagblad diameters van dsn 180 mm, 225 mm en 235 mm. De machine heeft een een vermogen van 2700 Watt en weegt 7.5 kg. De grootste zaagdiepte bedraagt 632 mm.

Reageer op dit artikel