nieuws

GAK-vastgoed moet een realistische prijs opbrengen

bouwbreed

Het is nog niet zeker of het GAK de gehuurde kantoren voor f. 385 miljoen mag overnemen. Het College van Toezicht Sociale Verzekeringen (CTSV) heeft vorige week de verkoop verboden, omdat de kantoren meer geld waard zouden zijn.

Het GAK heeft echter nieuwe feiten op tafel gelegd en de toezichthouder gevraagd het negatieve besluit te heroverwegen. Een woordvoerster van het CTSV bevestigt dat het college zich momenteel over de zaak beraadt. Zij verwacht op korte termijn meer duidelijkheid.

De GAK-kantoren zijn eigendom van de voormalige bedrijfsverenigingen en dus publiek bezit. Het GAK heeft deze kantoren altijd gehuurd, maar wil deze sinds zijn verzelfstandiging graag overnemen. Het CTSV heeft daar geen probleem mee, maar vindt wel dat het publieke bezit een realistische prijs moet opbrengen. De handel en wandel van het GAK-vastgoed kwam eerder aan de orde nadat de onderhandse verkoop aan Capa City Realty geen doorgang kon vinden.

De woordvoerster van het CTSV wil niet zeggen welke nieuwe feiten het GAK op tafel heeft gelegd. Ook wil zij niet vooruitlopen op wat er gebeurt als de toezichthouder de transactie blijft afwijzen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels