nieuws

Weekeinde minder koud

bouwbreed

In de nacht en ochtend vriest het licht. Op de langere termijn neemt de kou echter af. Een hogedrukgebied bij IJsland verplaatst zich namelijk naar de Golf van Biskaje en Spanje. Daardoor gaat de wind dit weekeinde uit westelijke richtingen waaien en dat betekent aanvoer van minder koude luchtmassa’s. Bovendien nemen de regenkansen toe. Ook zal er veel energie gestoken moeten worden in het opruimen van de kou boven het Europese vasteland waar de afgelopen dagen veel sneeuw is gevallen.

Regio Noord: In de nacht en ochtend lichte vorst. ’s Middags temperaturen omstreeks 3 gr. C, op de Wadden omstreeks 6. Verder wolkenvelden, ook wat zon en op de meeste plaatsen droog. De wind is meest zwak uit het westen.

Regio Oost: ’s Ochtends vorstig, ’s middags iets boven nul. Het weerbeeld wordt gekenmerkt door af en toe zon. Aanvankelijk kan het nog wel mistig zijn. Waaien doet het nauwelijks.

Regio Zuid: Nu en dan zon en droog maar in Zeeland een buienkans. De temperaturen lopen op van enkel graden onder nul tijdens de ochtend tot 1-3 gr. C boven het vriespunt in de middag. Wind is er nauwelijks.

Regio West: In de kustgebieden een buienkans. Overigens droog met nu en dan zon. Temperaturen oplopend tot 5 gr. C en weinig wind.

Donderdag zon onder: 16:29 uur

Vrijdag zon op: 8:31 uur

Reageer op dit artikel