nieuws

Toch een Sinterklaaswintertje

bouwbreed

Aan het welles/nietes spelletje komt een einde. De atmosfeermodellen sturen deze week eensgezind aan op koud weer: met name tijdens de tweede helft van de week. Tussen een hogedrukgebied boven het noorden van Europa en een depressie boven Italie en de Balkan gaan noord tot noordoostenwinden lucht aanvoeren waarin de temperaturen zakken naar waarden dichtbij het vriespunt. ’s Nachts gaat het waarschijnlijk een paar graden vriezen en er bestaat kans op sneeuw. Of het uitdraait op meer dan een Sinterklaaswintertje is nu nog niet te zeggen. Barre kou blijft heersen in het noordoosten van Rusland.

Vrijdagochtend werd daar -43 gr. C gemeten.

Regio Noord: Overwegend veel bewolking en enige regen, mogelijk ook sneeuw. Temperaturen dalend naar 2 gr. C. Wind ruimend naar noord tot noordoost en in het Waddengebied toenemend tot krachtig.

Regio Oost: Veel bewolking en enige regen en wellicht ook (natte) sneeuw. Temperaturen zakkend naar 3 gr. C. De wind is eerst nog noordwestelijk of veranderlijk, ’s avonds noord tot noordoost.

Regio Zuid: Veel bewolking en enige regen. Temperaturen 4-5 gr. C en een matige tot de avond zwakke tot matige west tot noordwesten

Regio West: Bewolkt en periodiek regen, later wellicht ook sneeuw. Temperaturen eerst omstreeks 6 gr. C. Later op de dag dalend naar 2-3 gr. C.

Maandag zon onder: 16:31 uur

Dinsdag zon op: 8:27 uur

Reageer op dit artikel