nieuws

Steiger stevig, licht en eenvoudig te monteren

bouwbreed

Kwikform UK Ltd. te Birmingham introduceert het steigersysteem Lynx. Het heeft een dikkere buiswand dan andere systemen, maar is desondanks licht van gewicht. De aluminium buizen zijn aan de buitenzijde geprofileerd, waardoor ze beter vast te pakken zijn. De buizen worden horizontaal en diagonaal aan elkaar bevestigd met een haak en een drukknop als sluiting.

Bij het systeem hoort een ladder die niet aan de buitenzijde, maar aan de binnenzijde van de steiger gemonteerd wordt. Het werkplateau heeft een luik dat alleen omhoog gaat als het eerst verschoven is. Beide maatregelen moeten onbevoegden weerhouden de steiger te beklimmen. Het Lynx systeem omvat ook hulpstukken voor het schoren van de steigers, geremde wielen en onderdelen voor het op hoogte stellen.

Reageer op dit artikel